Žeželjev most gotov do novembra sledeće godine?

11:08:00 08.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novi rok za završetak izgradnje Žeželjevog mosta je novembar sledeće godine.

Na poštovanje roka i ubrzanje radova može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

Žeželjev most gotov do novembra sledeće godine?

Radovi na Žeželjevom mostu

Utisak Novosađana, koji 16 godina čekaju na nov Žeželjev most jeste da se i pored nedavno potpisanog ugovora i obezbeđenog novca, na gradilištu ništa ne dešava. Međutim, da se radovi izvode predviđenom dinamikom potvrdili su za RTV samo iz pokrajinske administracije, dok iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije stigla nijedna informacija o izgradnji mosta.

"Montirano je osam novih segmenata, a radi se paralelno i na stubu broj tri u reci i ovde je prisutno 120 radnika, koji u ovom vremenskim uslovima kada je izuzetno toplo rade svoj posao, što je za svaku pohvalu", kaže direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

Gradnju su obeležili brojni problemi, pa je u jednom momentu dovedena u pitanje dalja izgradnja. Letos je potpisan aneks ugovora na osnovu kojeg su Pokrajina i Grad uplatili dodatnih tri miliona evra. Na to da se rok ispoštuje i radovi ubrzaju može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta, za šta se očekuje novembar sledeće godine.

To je projekat na čijoj realizaciji rade srpske, kineske i mađarske železnice, a na tom strateškom Koridoru nalazi se i trasa budućeg Žeželjevog mosta, koji će imati između ostalog dva železnička koloseka i dve trake za drumski saobraćaj.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?