Žeželjev most ponovo kasni

13:04:00 16.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Neizvesno je da li će Žeželjev most biti završen u novembru, jer radovi ponovo kasne. Betoniranje jedinog rečnog stuba još nije počelo, iako on treba da bude završen u maju.

Žeželjev most ponovo kasni

Izvođač radova, špansko-italijanski konzorcijum "Azvi - Tadei - Horta Koslada" menja podizvođača radova, pa će, nezvanično, umesto "Mostogradnje" u posao ući firma "Letač" iz Inđije.

Izvor Blica iz "Železnica Srbije", koji radi na gradilištu mosta, kaže da je jasno da će rokovi biti probijeni i da se radilo traljavo.

- Da sutra počnu da betoniraju stub, završiće ga tek za četiri do pet meseci, pa tek onda ide postavljanje konstrukcije i betoniranje mosta. Ne znam da li će "Železnice Srbije" kao investitori radova dopustiti novo kašnjenje, tako da nas očekuju nova natezanja i prepirke - kaže ovaj izvor.

Iz "Železnica Srbije" uveravaju da kašnjenja neće biti.

- Na gradilištu se radi normalno. Jedino visok Dunav onemogućava planiran rad na rečnom stubu. No, ovih dana instaliraćemo vešaljke na dve čelične konstrukcije sa novosadske i petrovaradinske strane i pomaci će biti vidljivi – kažu u "Železnicama Srbije".

Most je trebalo da bude završen do novembra 2013. godine, dogovorena cena na početku je bila 45,3 miliona evra, a radovi se finansiraju iz budžeta Evropske unije, republike, grada Novog Sada i pokrajine.

Inače, kašnjenje izgradnje mosta ugrožava i gradnju brze pruge Beograd-Budimpešta, koja treba da bude gotova do 2018. godine, a čiji je most bitan deo.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?