Zgrada Radničkog univerziteta možda postane IT centar

17:02:00 24.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Konačno rešenje za zgradu Radničkog univerziteta biće gotovo do kraja ove godine, a radovi će verovatno početi 2020.

Zgrada Radničkog univerziteta možda postane IT centar


- Rešeni su imovinsko-pravni odnosi, zgrada je u vlasništvu Grada, pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju, a angažovan je i konsultant koji će predložiti rešenje – kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On navodi i moguće tri varijante: da u obnovu zgrade investira Grad, da se uđe u partnerski odnos sa potencijalnim partnerom, ili da se pripremi komercijalna prodaja objekta.

- Dobili smo i ponude od IT kompanija iz Srbije i inostranstva, koje su zainteresovane da kupe zgradu i naprave u njoj IT centar - dodaje Vučević i naglašava da će uskoro ta zgrada postati novi simbol oporavka Novog Sada.

U požaru koji je 6. aprila 2000. godine buknuo na 12. spratu Novosadskog otvorenog univeziteta (Ulica Vojvođanskih brigada 7), a zatim se brzo proširio, život je izgubila Milica Prostran, zaposlena u TV Duga. Povređeno je još šestoro ljudi. Požar je zgradu pretvorio u skelet koji svih ovih godina podseća Novosađane na nemili događaj. Veštačenjem je utvrđeno da su električne instalacije presudno doprinele izbijanju požara. Nekoliko puta je najavljivana rekonstrukcija ove zgrade, ali to nije učinjeno jer nije bilo dovoljno sredstava.


Izvor: RTV, Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?