Zgrade će zameniti zelene površine na Naselju i Detelinari

17:02:00 28.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska vlast stavila je na javni uvid izmene urbanističkog plana Novog naselja i Detelinare, koje predviđaju da se nekoliko parkovskih i zelenih površina pretvori u prostor za izgradnju stanova.

Zgrade će zameniti zelene površine na Naselju i Detelinari


Kako piše 021.rs, novine u planu predviđaju da se na zelenom prostoru na uglu Ulice Radomira Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, gde se nalazi crkva koja nema građevinsku dozvolu, sada dozvoli gradnja još dva objekta za potrebe SPC. Planirano je povećanje prostora namenjenoh za sportski objekat na mestu gde se sada nalazi FK "Mladost", kao i da zelena površina na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak bude zamenjena objektima Kulturne stanice "Novo naselje" i Centra za porodični smeštaj i usvajanje. Sportski park kod ulica Mileve Marić, Stanoja Stanojevića, Dušana Danilova i Momčila Tapavice biće smanjen kako bi se na toj lokaciji zidalo još zgrada.

Najveće uništavanje zelene površine je predviđeno na Detelinari, severno od Ulice Alberta Ajnštajna, gde je na oko sedam hektara trebalo da se nalazi sportski park. Urbanisti sada predlažu da tu budu izgrađene stambene zgrade sa tri odnosno pet spatova sa potkrovljem.

S druge strane, na uglu Partizanskih baza i Stevana Hristića biće proširena zelena površina na kojoj već postoji dečije igralište, biće obezbeđen prostor za biciklističku pasarelu na Bulevaru Evrope i regulisanje trase infrastrukture na parceli u Janka Čmelika 81.

Plan možete pogledati u prostorijama mesnih zajednica na Novom naselju, Detelinari, prostorijama "Urbanizma", a primedbe i sugestije podneti do 29. marta Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?