ZIG: Gradnjom ulice privlačimo investitore

14:05:00 29.05.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja Ulice Nova koja će povezati Privrednikovu i Put novosadskog partizanskog odreda počeće u ponedeljak, 1. juna, najavljeno je u JP "Zavod za izgradnju grada".

Ova saobraćajnica, koja se gradi u dužini od oko 336 metara, biće deo sekundarne putne mreže na prostoru za poslovanje u severozapadnom delu Novog Sada. U okviru ugovorenih radova izgradiće se kolovoz širine šest metara, vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i atmosferska kanalizacija. Radove izvodi DOO „Put-invest PZP“ Bački Petrovac, ugovoreni rok je 115 kalendarskih dana, a vrednost investicije je skoro 35,5 miliona dinara.

ZIG: Gradnjom ulice privlačimo investitoreUlica Nova, foto: ZIG

Pored toga, planirana je i izgradnja novog javnog osvetljenja, a ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem radova.

Goran Višnjić, direktor ZIG-a, kaže da će izgradnja saobraćajnice i prateće infrastrukture omogućiti bolji pristup parcelama koje su namenjene izgradnji proizvodnih pogona, kao i priključenje budućih objekata na infrastrukturnu mrežu.

- Tako opremljene lokacije postaće još atraktivnije za privlačenje investitora zainteresovanih za ulaganja u proizvodne pogone i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu – kaže Višnjić.

Nekoliko parcela na predmetnoj lokaciji već je otuđeno, a realizacijom ove investicije stvaraju se uslovi za ustupanje još nekoliko slobodnih parcela koje su u vlasništvu Grada Novog Sada. Površine parcela su oko 3200 m2 , namenjene su za privredne delatnosti (industrija i proizvodno zanatstvo), spratnosti VP-P+1, a parcele se mogu i spajati.

"Na ovaj način Zavod preduzima konkretne mere ka privlačenju potencijalnih investitora, jer je praksa pokazala da je važan kriterijum za zainteresovanost ulagača stepen opremljenosti zemljišta", saopšteno je u ZIG-u.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?