Zima narednih dana pokazuje prave zube

10:02:00 24.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na ledene dane za područje cele Srbije od 25. februara do 1. marta. Kako navode meteorolozi, u ovom periodu možemo očekivati jutarnje temperature i do -12 stepeni, a ni dnevna neće prelaziti iznad nule. Očekuje se i formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača.

Zima narednih dana pokazuje prave zube


Maksimalne temperature još danas će biti u plusu, uz povremene padavine u prepodnevnim satima. Posle podne i uveče očekuje se suvo, a tokom noći i vedro.

U nedelju se sa severa očekuje priliv ledene vazdušne mase poreklom iz Sibira, dok se sa Mediterana očekuje dotok veoma vlažnog vazduha. Dan će biti suv, ali hladan i vetrovit. Jutarnja temperatura će biti -8, a maksimalna -4 do 0°C.

Zima narednih dana pokazuje prave zube

foto: RHMZ printscreen

Od ponedeljka do srede ledeno, uz snežne padavine. Temperature će tokom dana varirati od -11 do -5. Sreda suva, ali zato jako zahlađenje tokom noći.

U četvrtak će biti najhladnije jutro u ovom periodu, sa čak -16 stepeni, a maksimalna dnevna temperatura će se popeti do -3. Tokom dana će biti potreban poseban oprez jer se očekuje susnežica i kiša koja će se lediti zbog niskih temperatura.

Otopljenje će biti tek u petak, kada će najviša dnevna temperatura dostići peti podeok iznad nule.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?