Zimska služba JKP „Put“ u prvom stepenu pripravnosti

20:01:00 17.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Zimska služba JKP „Put“ je trenutno u prvom stepenu pripravnosti i dvedesetčetvoročasovnom dežurstvu. Četiri vozila s posipačima redovno obilaze celu teritoriju Novog Sada, kao i sremsku stranu koja je u nadležnosti JKP „Puta”.

Zimska služba JKP „Put“ u prvom stepenu pripravnosti


Zbog niske oblačnosti, temperature i guste magle, kolovozi su vlažni i klizavi pa u toku noći i ranih jutarnjih časova postoji mogućnost stvaranja poledice. Upravo zbog toga, neophodna je velika pažnja u saobraćaju, poštovanje saobraćajne signalizacije i brzina prilagođena uslovima na terenu.

Prethodnih dana, ekipe JKP „Put“ svakodnevno su posipale mostove, nadvožnjake i natputnjake rastvorom magnezijum-hlorida, dok su rastvorom soli posipale saobraćajnice prvog prioriteta, linije gradskog prevoza, bulevare i kružne tokove.

Na sremskoj strani redovno se tretiraju saobraćajnice prvog prioriteta, usponi i deonice državnih puteva u nadležnosti JKP „Put” koje to preduzeće održava za potrebe JP „Putevi Srbije”.

Pažnja se obraća na državne puteve na kojima se na pojedinim deonicama s obližnjeg terena sliva voda na kolovoz, zbog čega se obavezno preventivno posipaju putnom soli. To se odnosi na puteve Petrovaradin – Paragovo, Sremska Kamenica – Rakovac i Rakovac –Zmajevac, kao i na putevima Novi Sad – Rumenka – Stepanovićevo – Zmajevo i Kać – Budisava – Kovilj. Na putevima prema Begeču, Futogu i Sremskoj Kamenici primećeni su ostaci blata na kolovozu, na šta treba obratiti pažnju prilikom vožnje.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?