Zimske službe spremno dočekale sneg

17:01:00 22.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Zimske službe JKP „Put“, JKP „Zelenilo“, JKP „Čistoća“ i JP „Parking servis“, njih skoro 300, danas su spremno dočekali sneg. Svi putevi u Novom Sadu su prohodni, zastoja nije bilo, a radnici ovih preduzeća sa skoro 100 mašina očistili su grad od snega.

Zimske službe spremno dočekale sneg

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ su zadužene da posipaju so i čiste sneg sa autobuskih stajališta, prilaza i pešačkih staza na mostovima i nadvožnjacima, Tvrđavi, u parkovima i na nekoliko trgova u gradu.

Pored navedenih lokacija radnici JKP „Gradsko zelenilo“ čiste sneg kod Kovid bolnice na Mišeluku, Doma zdravlja na Novom naseljeu i Limanu, kako bi prilazi zdravstvenim ustanovama bili bezbedni.

Zimske službe spremno dočekale sneg

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



I na novosadskim pijacama sneg je dočekan spremno. Radnici Zimske službe JKP „Tržnica“ na svim novosadskim pijacama čistili su sneg i posuli so, a i tokom noći, po potrebi, će ubrzano raditi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

Zimske službe spremno dočekale sneg

Foto: JKP "Tržnica"


Takođe, tokom večeri planirano je da Kvantaška i Najlon pijaca budu mašinski počišćene, s obzirom na to da se ove dve pijace čiste isključivo mehanizacijom, navode u ovom preduzeću.

Zimske službe spremno dočekale sneg

JKP "Tržnica"



I svi državni putevi prvog i drugog reda su prohodni, kao i prilazi turističkim centrima i graničnim prelazima. Radnici JP „Putevi Srbije“ su u drugom stepenu pripravnosti, što znači da je na raščišćavanju snega angažovano oko 1.200 ljudi i oko 700 jedinica opreme za čišćenje snega u 196 putnih baza. Ukoliko bude potrebe, i u zavisnosti od vremenskih prilika, stepen pripravnosti biće povećan.

Zbog najavljenih niskih temperatura, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, upozoravaju iz Puteva Srbije. Oprez se preporučuje zbog moguće poledice, magle i snega na pojedinim deonicama, a vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?