Zimske službe svih novosadskih preduzeća na terenu u punom kapacitetu

12:02:00 26.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Zimska služba Grada Novog Sada spremno je dočekala snežne padavine, koje su počele tokom noći. Ekipe nadležnih preduzeća od ranih jutarnjih sati angažovane su u punom kapacitetu i obavljaju se potrebne intervencije u skladu sa prioritetima i situacijom na terenu.

Zimske službe svih novosadskih preduzeća na terenu u punom kapacitetu

Foto: Grad Novi Sad



Javno komunalno preduzeće „Put“ je nadležno za prohodnost na saobraćajnicama i mostovima, tako da, radnici ovog preduzeća, trenutno posipaju so na sremskoj strani grada, dok je na Popovici i u Rakovcu obavljeno i čišćenje snega sa kolovoza.

Sneg se, za sada, ne zadržava na saobraćajnicama u samom gradu, ali se prati stanje na terenu i kada se ukaže potreba, pristupiće se soljenju ili čišćenju kolovoza i u gradskim ulicama.

Zimske službe svih novosadskih preduzeća na terenu u punom kapacitetu

Foto: Grad Novi Sad



Obezbeđenje prohodnosti autobuskih stajališta, parkova i pešačkih staza na mostovima u nadležnosti je JKP „Gradsko zelenilo“, a njihove ekipe su prioritetno angažovane u naseljima na sremskoj strani grada. Istovremeno se vrši i čišćenje pešačkih staza na mostovima.

Za prohodnost trotoara, trgova i platoa nadležno je JKP „Čistoća“. Njihovi radnici se od ranih jutarnjih sati nalaze na terenu o čemu možete čitati OVDE. Trenutno su angažovani na soljenju i čišćenju snega u užem i širem centru.

Zimske službe svih novosadskih preduzeća na terenu u punom kapacitetu

Foto: JKP „Tržnica“



Radnici JKP „Tržnica“ na svim novosadskim pijacama posipaju so i, po potrebi, čiste sneg na pijačnim površinama. Takođe, ako se snežne padavine uvećaju i zadrže, planirano je da Kvantaška pijaca bude mašinski počišćena tokom večernjih sati, s obzirom na to da se ova pijaca čisti isključivo mehanizacijom.

JKP „Parking servis“ angažovan je na soljenju i, po potrebi, uklanjanju snega sa parkirališta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 6 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?