Žitelji Čortanovaca i Banstola odsečeni "od sveta" nakon ukidanja pruge Novi Sad - Stara Pazova

10:02:00 25.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Žitelji Čortanovaca i Banstola zahtevaju da hitno bude uvedena autobuska linija od Novog Sada do tih mesta jer su, kažu, praktično "odsečeni" od Novog Sada i Sremskih Karlovaca od kako je obustavljen železnički saobraćaj na deonici pruge Novi Sad - Stara Pazova.

Žitelji Čortanovaca i Banstola odsečeni "od sveta" nakon ukidanja pruge Novi Sad - Stara Pazova

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da vozovi tom deonicom neće krenuti možda čak do 2022. godine, te apeluje na čelnike gradova Inđija i Novi Sad da reše problem prevoza građana.

Istovremeno, predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković najavljuje da će uskoro biti tesitrana autobuska linija Banstol-Sremski Karlovci.

- Lokalna samouprava razgovara sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad i u narednom periodu će biti probno testiranje linije na relaciji Banstol - Novi Sad - rekao je "Tanjugu" predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

On objašnjava da je prilikom izmene linija u međumesnom saobraćaju neophodno konsultovati Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, od kojih treba "da dobiju zeleno svetlo kako bi linija Banstol - Sremski Karlovci počela da radi".

U GSP-u ranije su objasnili da liniju do Čortanovaca nemaju jer to mesto ne pripada Gradu Novom Sadu, ali da razmatraju takvu mogućnost, zbog tržišnog poslovanja.

- Pre godinu dana, 30. januara 2018., uputili smo molbu-peticiju sa 150 potpisa JGSP-u 'Novi Sad' da obnovi ili otvori novu linuju do Banstola, a potom dobili pismeni odgovor da nas u planu za otvaranje autobuske linije do Banstola (Čortanovaca) za 2018. godinu, nema - izjavio je ranije predsednik Udruženja "Klub svih generacija" Branko Simonović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da je zatvaranje deonice pruge Novi Sad - Stara Pazova moralo da se desi, jer nije postojao drugi način osim tog, kada je počela izgradnja nove pruge. Ona će, najavljuje, u funkcionalnom i tehničkom smislu, u potpunosti zameniti staru.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Dave Cowley / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?