"Živa biblioteka" traži volontere

19:11:00 26.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Mladi koji žele da se uključe u organizaciju druge "Žive biblioteke", koja će se održati 14. decembra u prostoru donjeg hola Studija M u Novom Sadu, mogu se prijaviti do 1. decembra.

"Živa biblioteka" traži volontere

Knjige u "Živoj biblioteci" su osobe koje predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa i žrtve diskriminacije i socijalne ekskluzije. "Živu biblioteku" organizuje Udruženje "BalkanIDEA Novi Sad", a funkcioniše baš kao prava biblioteka - čitaoci dolaze da pozajme "knjigu" na određeno vreme, s tim što su knjige u ovom slučaju ljudi, pa i "knjige" i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog.

"Živa biblioteka" traži volontere

Poziv za volontere i volonterke otvoren je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina, iz Novog Sada i okoline. Zainteresovani mogu da se prijave da budu volonter zadužen za knjige, bibliotekar, član promo tima ili rečnik.

Izabrani volonteri i volonterke imaće organizovanu obuku 5. i 6. decembra, na kojoj će dobiti detaljne informacije o "Živoj biblioteci", njenim ciljevima i volonterskim zaduženjima.

Zainteresovani treba da popune formular za prijavu, a informacija o učešću biće poslata svim volonterima i volonterkama do 2. decembra.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla ziva.biblioteka.ns@gmail.com.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?