Zlatni pečat Rusije za pronalazača iz Žablja

11:09:00 06.09.2015, Komentara: 0

Mladi pronalazač iz Žablja Nikola Cvejin sa svakog sajma pronalazača donosi priznanja. Kako piše Blic, nedavno je na sajmu u Moskvi osvojio zlatni pečat Ruske Federacije za električni uređaj za duborez sa promenljivim aparatom. Za isti taj uređaj profesori u školi su mu dali četvorku. Ovaj mladi pronalazač je tvorac i daljinskog kontolisanog robota za prskanje otrovnih hemikalija, jedinog takvog u svetu, a patentirao je i robota za čišćenje ulica. List navodi da Cvejin planira da se bavi poljoprivredom, gde bi primenjivao svoje inovacije.


Zlatni pečat Rusije za pronalazača iz Žablja

foto: youtube.com


Ovaj student četvrte godina Fakulteta za menadžement, čiji je stipendista još od srednje škole, godišnje obiđe desetak sajmova inovacija u zemlji i inostranstvu i sa svakog se vraća sa zlatnim medaljama, koje više i ne broji. Ima čak pet zaštićenih izuma, predsednik je Udruženja tehničke kulture iz Žablja i organizator Sajma nauke i inovacije u Žablju.
Blic navodi da mladi naučnik za sada ne razmišlja da ode iz Srbije, ali ne isključuje mogućnost da sreću potraži u nekoj uređenijoj zemlji ako mu skoči pritisak.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?