Zmajeve dečje igre od srede do nedelje

13:06:00 01.06.2015, Komentara: 0

Ovogodišnje "Zmajeve dečje igre" biće održane od 3. do 7. juna pod sloganom "Što god više čitaš - sve si veći i jači".

Ova manifestacija za decu i mlade održava se 58. put i sadržaće preko 100 programskih celina. Organizatori očekuju više od 7.000 dece i oko 150 umetnika.

Zmajeve dečje igre od srede do nedeljeFoto: https://www.facebook.com/igrarije

Na umetničkim radionicama, koje će se svakodnevno od 18 sati održavati na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici zainteresovani će imati priliku da se oprobaju u vajanju, plesu, izradi marioneta, lutkarstvu…

Organizatori predlažu posetiocima da 3. i 4. juna prate proces stvaranja 3D slike na Trgu slobode i da do 7. juna uživaju u likovnosti sve tri dimenzije ovog umetničkog dela na asfaltu.

Značajan programski segment festivala čine pozorišne predstave i minijature u izvođenju učenika osnovnih škola, članova dramskih grupa, amaterskih i profesionalnih pozorišta kao i studenata Akademije umetnosti u Novog Sadu.

Dečji poetski karneval, tradicionalno će biti održan u petak 5. juna u predvečernjim satima. Organizatori pozivaju građane da im se sa decom pridruže u karnevalu uz perkusioniste, klovnove, žonglere, pantomimičarei da zajedno prodefiluju Zmaj Jovinom ulicom do scene Zmajevih igara na Trgu slobode.

Promocije novih književnih izdanja za decu i mlade tokom 58. festivala, predstavljanje stvaralaštva pisaca, gostiju Igara kroz književne susrete, autorske večeri pružiće mogućnost publici da upozna omiljene autore. Na otvorenim gradskim prostorima će se odvijati različiti multimedijalni programi, kao i naučne i umetničke radionice.

Festivalski program upotpunjen je koncertima klasične i popularne muzike, uz učešće brojnih horova, dečijih i studentskih orkestara, pop rok grupa.

Ulaz na sve programe je besplatan, a detaljna satnica događaja može se naći na sajtu Zmajevih dečjih igara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.5 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?