Zoohigijena razbacuje pare na pansion za čuvanje ljubimaca

09:08:00 26.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - "Zoohigijena i veterina" završila je tender za izbor izvođača radova za gradnju pansiona za čuvanje pasa i mačaka koji će se nalaziti u okviru prihvatilišta u Šangaju. Međutim, Novosađani će pansion sa deset boksova za pse i 12 za mačke da plate rekordnih 27 miliona dinara.

Zoohigijena razbacuje pare na pansion za čuvanje ljubimaca

Ova investicija "Zoohigijene", koju finasira Grad Novi Sad, služiće ljudima da ostave svoje ljubimce kada ne mogu da ih čuvaju, ali iz udruženja za zaštitu životinja upozoravaju da se bez potrebe rasipaju novci građana.

Marijana Mutavčieva, članica organizacije „HMM“, kaže da godinama upozoravaju na loše uslove u novasadskom prihvatilištu, pa se s razlogom pitaju da li će proširivanjem delatnosti koja nije predviđena Odlukom o osnivanju ovog preduzeća, napušteni psi pasti u još veću nemiost i nebrigu.

- Postoje slučajevi gde su psi posle mesec dana iz prihvatilišta izlazili sa višestrukim dijagnozama, atrofiranih mišića. Ukoliko postoji višak novca, svakako bi ga trebalo uložiti u edukaciju i obuku zaposlenih kao i za poboljšanje postojećih uslova – kaže Mutavčieva.

Iz udruženja pitaju zašto baš u tenderskoj dokumetaciji stoji da moraju biti kupljeni najskuplji „Ariston“ bojleri, luksuzne pločice, grohe česme "Eurosmart kosmopolitan" i skupe „Fudžicu“ klime.

Aleksandar Bursać direktor „Zoohigijene“ nije želeo da ulazi u pojedinosti tenderske dokumentacije i zašto se naručuju luksuzne stvari, ali kaže da izradnja kompletnog objekta, preko uvođenja struje i vode do završetka radova mora da košta.

Blic piše da je računica za vraćanje uloženog daleka, ako bude tržišna cena iznajmljivanja od 500 dinara po danu i pansion bude popunjen cele godine, što je gotovo nemoguće, investicija bi se isplatila za 10 do 15 godina.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 996.7 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?