Zovu komunalce i kad beba plače

14:06:00 03.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Pojedini Novosađani komunalnu policiju ponekad zovu zbog svake sitnice. Dešava se da za plač bebe kažu da je užasna buka, negoduju zbog razgovora ili malo jače pojačanog televizora iz susednog stana, ili im smeta graja sa dečjeg igrališta.

Ana Jelisavčić, koja živi u Miše Dimitrijevića na Grbavici, kaže da joj komšija "zagorčava život". Prošle godine se porodila, pa čim beba zaplaće, on udara u zid, a već dva puta je zvao komunalnu policiju.

- Razumela bih da se buni kada bismo pravili žurke u stanu ili puštali muziku u vreme odmora. Ali, pre neko veče sam oko 20.30 sati najnormalnije pričala s drugaricom preko Skajpa, a na vrata su mi zbog "buke" pokucali komunalni policajci. Naravno, odmah su shvatili da je poziv bio nepotreban - kaže Ana.

Zovu komunalce i kad beba plačeFoto: sup.rs

Komunalna policija mora da izađe na svaki poziv građana jer se ne zna kada je on opravdan, a kada ne. A bizarnih situacija je mnogo.

- Uglavnom se komšije žale jedni na druge, pa umesto da popričaju oni zovu nas. Ima i onih koji prave dramu ako u stanu iznad njih trče deca ili im ispadaju igračke. Smeta im ako komšije telefoniraju noću ili im često dolaze gosti - kaže jedan od komunalnih policajaca.

On dodaje i da je bilo situacija da ih, obično stariji sugrađani, pozovu i pitaju koji lek je najbolji protiv bolova, poneki se kunu da ih komšije truju, a bilo je i onih koji su ovu službu zvali zbog golubijeg izmeta na svom automobilu.

U Komunalnoj policiji kažu da su opravdane situacije za poziv glasna muzika u vreme odmora i posle 22 sata. Isto važi i za pojačan TV, usisavanje stana, zakucavanja eksera u zidove... Zaposlenima i starijim sugrađanima smetaju i kućne žurke koji mladi prave gotovo svakog vikenda u različitim delovima grada.

- Dešavalo nam se da uđemo u zgradu, jasno čujemo da je u jednom stanu žurka, ali nas neko primeti s terase ili na kameri, pa se odjednom stišaju ili ne otvaraju stan. Pretvaraju se da nikog nema iako čujemo kikotanje iza vrata, a mi nemamo nadležnost da nasilno upadamo - kažu komunalni policajci.


Rade non-stop

Ometanje kućnog reda i mira građani komunalnoj policiji mogu prijaviti zvanjem dežurne službe na broj 0214872544. Ova služba radi 24 sata dnevno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?