"Žurnalist" dobitnik godišnje nagrade Novosadske novinarske škole

10:12:00 22.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Redakciji internet magazina "Žurnalist" dodeljena je godišnja nagrada Novosadske novinarske škole, koja se dodeljuje najboljim mladim novinarima u Novom Sadu.

"Žurnalist" postoji pet godina, novi urednički tim formiran je pre samo dva meseca, uređuju ga i pišu studenti i studentkinje Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a Novosadska novinarska škola je ove godine učinila presedan jer je nagrada dodeljena celoj redakciji.

"Žurnalist" dobitnik godišnje nagrade Novosadske novinarske škole

"Ovo je velika čast, ali i odgovornost, jer su pre nas bili odlični urednici koji su postavili visoke standarde i zato imamo veliko breme na leđima", rekla je urednica rubrika politika i društvo i studentkinja treće godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Svetlana Paramentić.

U Novosadskoj novinarskoj školi kažu da je, uprkos kratkom stažu i angažmanu isključivo studentkinja i studenata, "Žurnalist" prevazišao okvire studentskog medija.

"Svi oni su na potpuno volonterskoj osnovni kreirali magazin, koji je u osnovi omladinski, ali ne zazire od tema kojih se drugi omladinski mediji mahom klone, o čemu svedoče i specijali posvećeni parlamentarnim izborima ili procesu evrointegracija Srbije. Novinari 'Žurnalista' su za svoje tekstove nagrađivani u više navrata, a kreativan pristup uz prepoznatljiv vizuelni identitet doprineli su velikoj čitanosti magazina, koja se meri u desetinama hiljada poseta na mesečnom nivou", stoji u obrazloženju.

"Žurnalist", u odnosu na slične omladinske onlajn magazine naročito izdvaja to što njegovu uređivačku politiku "odlikuje duh zasnovan na izuzetnoj tradiciji omladinskih medija iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka poput NON-a, Mladine, Poleta, Studenta, INDEXA, Stava, kao i tadašnjih uglavnom radijskih omladinskih emisija". Ovaj elektronski mesečnik možete naći OVDE.

Novosadska novinarska škola nagradu za najboljeg mladog novinara/novinarku dodeljuje od 2001. godine, a među laureatima su Radmila Leovac, Jelena Vukmanović, Maja Dragić, Jovana Zdjelarević, Igor Mihaljević, Branka Dragović...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?