Apel vozačima da se ne zaustavljaju na autobuskim stajalištma i "žutim" saobraćajnim trakama

17:03:00 25.03.2021, Komentara: 1

Novi Sad – Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ apeluje na učesnike u saobraćaju da svojim savesnim ponašanjem pomognu da se omogući bezbedno saobraćanje i korišćenje usluga javnog prevoza u Novom Sadu. Kako navode, njihovi vozači se svakodnevno suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na zaustavljanje i ostavljanje putničkih automobila, kao i taksi vozila van zakonom dozvoljenog iskrcaja putnika, na autobuskim stajalištima i "žutim“ saobraćajnim trakama.

 Apel vozačima da se ne zaustavljaju na autobuskim stajalištma i "žutim" saobraćajnim trakama


- Onemogućavanje ulaska autobusa na stajališta, usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu – navode u JGSP „Novi Sad“ i dodaju da su, kako bi ovaj problem bio adekvatno rešen, pokrenuli zajedničku akciju sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve.

- U tu svrhu, između ostalog, biće aktivirane kamere u autobusima, te će se na osnovu snimaka inicirati prekršajna odgovornost vlasnika vozila, ostavljenog na stajalištu ili u "žutoj“ saobraćajnoj traci - poručuju u JGSP „Novi Sad“.

Inače, Zakonom o bezbednosti saobraćaja propisano da je zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Pitalica

, *.oriontelekom.rs

Koji zakon i clan zakona dozvoljava snimanje, pa prosledjivanje istog snimka saobracajnoj policiji u korist kaznjavanja onih koji su parkirani na stajalistima?
Koliko mi je poznato nikog ne smes snimati jer mozes dobiti tuzbu za neodobreno snimanje.
Kako jedno preduzece (GSP), moze da radi nesto sto nije njihova oblast delovanja, vec domen saobracajne policije i Parking servisa da evidentiraju prekrsioce i uklanjaju nepropisno parkirana vozila?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?