Novi protest u subotu, blokada Mosta slobode

19:12:00 01.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Most slobode biće blokiran u subotu, 4. decembra, u 14 časova, u znak protesta zbog Zakona o eksproprijaciji i planova kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Novi protest u subotu, blokada Mosta slobode


Subotnji protest najavljen je pod sloganom „Novi Sad uStaje protiv nepravde“.

Organizatori su pozvali Novosađane da se okupe u što većem broju i da time iskažu solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka.

- Zbog usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije, svesno stajemo na branik odbrane ustavnosti i pravde. Svi ćemo biti solidarni i zajedno pod sloganom „Novi Sad uStaje protiv nepravde“ - navode organizatori.

Ovo je drugi protest zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnim inicijativama, kao i Zakona o eksproprijacijim koji se održava u Novom Sadu, kao i širom Srbije. Prošle subote građani su blokirali puteve i mostove, a u Novom Sadu blokiran je Varadinski most sa novosadske strane.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?