Bratimljenje Novog Sada i Toluke

16:06:00 20.06.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu prihvatila je inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića za bratimljenje Novog Sada i Toluke iz Meksika. U gradonačelnikovoj inicijativi navodi se da bi bratimljenje gradova predstavljalo vrhunac i krunu dosadašnjih odnosa između ova dva grada, koja traje više od 30 godina.

Bratimljenje Novog Sada i Toluke

Gradonačelnici Novog Sada i Toluke potpisali su i pismo o namerama bratimljenja, po kojem su oba grada saglasna da razvijaju i unapređuju zajedničke akcije iz svojih nadležnosti u sferama od obostranog interesa i da pomažu u uspostavljanju direktnih veza između ustanova, institucija i drugih objekata.

Po zaključku Komisije, služba Skupštine grada Novog Sada treba za sledeću sednicu tog radnog tela da pripremi tekst nacrta odluke o bratimljenju Novog Sada i Toluke i, nakon što ga Komisija prihvati, biće upućen Skupštini grada Novog Sada na razmatranje i usvajanje.

Drugi gradovi pobratimi Novog Sada su Modena, Čangčung, Dortmund, Norič, Pečuj, Atinska opština Ilioupoli, Budva, Temišvar i Nižnji Novogorod.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

atila

, *.dynamic.isp.telekom.rs

kava je korist grada, drzave, nas novosadjana od silnih bratimljenja. NIKAKVA


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?