Četvorki osumnjičenoj za otmicu tinejdžera određen pritvor

19:02:00 07.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Osumnjičenima za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do 30 dana.

Četvorki osumnjičenoj za otmicu tinejdžera određen pritvor


Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo otmica osumnjičenima B. G. (20), S. B. Đ. (20) i R. M. (20), određen je pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemiravanja javnosti.

Osumnjičenom B.G., kojem se pored krivičnog dela otmica, na teret stavlja i napad na više policajaca, pritvor je određen i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, dok se osumnjičenom S.B.Đ. pored otmice, na teret stavlja i falsifikovanje isprave.

Njih trojica, kako saznaju "Novosti", na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu nisu izneli odbranu, iskoristivši zakonsko pravo da se brane ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv trojice dvadesetogodišnjaka, dok se postupak protiv maloletnog sedamnaestogdišnjaka, kojem je juče određen pritvor, vodi odvojeno.

Inače, za otmicu je predviđena kazna zatvora od pet do 18 godina. Pored otmice, B. G. se sumnjiči i za napad na više policijaca, za šta je predviđena kazna od tri do 10 godina zatvora. Dvadesetogodišnji S. B. Đ. se sumnjiči i za falsifikovanje isprave što je kažnjivo zakom od od tri meseca do tri godine zatvora.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N.T. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Četvorica osumnjičenih su, podsećamo, uhapšeni u nedelju oko podne u naselju Klisa, nedaleko od gradske deponije, posle intenzivne potrage na području grada. Oni su, kako se sumnja, u noći između subote i nedelje, na ulici u Sremskoj Kamenici kidnapovali osamnaestogdišnjeg mladića, a od njegove porodice su tražili otkup u iznosu od 200.000 evra, kako bi im sina vratili živog.Osamnaestogodišnjak je pronađen nepovređen u gepeku automobila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?