Danas novi protest protiv vladajućeg režima

13:10:00 04.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Protest protiv režima Aleksandra Vučića biće održan danas na Pozorišnom trgu sa početkom u 18 časova. Savez za Srbiju je organizator protesta.

Danas novi protest protiv vladajućeg režima


- Zahtevi protesta ostaju isti kao što su bili i na svim protestima započetim 18. januara: zakoniti i pošteni izbori i smena vlasti na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou - navodi se u saopštenju SZS.

Političke partije koje čine Savez za Srbiju i druge opozicione i građanske organizacije najaviće danas i početak kampanje za bojkot predstojećih izbora u Vojvodini, čime će, ocenjuju, biti ispunjen jedan od zahteva sa protesta „Jedan od pet miliona“, ali i poštovana obaveza iz „Ugovora sa narodom“ koji je proletos potpisan na ovim protestima.

Predsedavajući Saveza za Srbiju u Vojvodini Nebojša Novaković govoriće na skupu o razlozima zbog kojih opozicija i građani „ne mogu i neće učestvovati na izborima koje vlast priprema za kraj marta sledeće godine, ali i o ponovnom jačanju i širenju uličnih i drugih protesta u Vojvodini“.

Danas novi protest protiv vladajućeg režima

foto: Savez za Srbiju

Večerašnji protest biće na neki način i najava skupa kojim će u subotu u Beogradu biti obeležena godišnjica smene režima Slobodana Miloševića.

Oni su pozvali građane Novog Sada koji žele da prisustvuju protestnom skupu u Beogradu da se prijave na nekom od štandova Saveza za Srbiju koji će biti postavljeni na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?