Danas novi protest u Novom Sadu

12:07:00 14.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novi protest „Novi Sad protiv nasilja“ biće održan danas, a okupljanje je u 19 časova u Katoličkoj porti.

Danas novi protest u Novom Sadu


Predviđeno je da se prošeta trasom: Katolička porta, Trg slobode, Pozorišni trg i Ulicom Pavla Papa do Policijske uprave Novi Sad na uglu sa Bulevarom oslobođenja.

U pozivu na protest se navodi da će ispred stanice učesnici skupa govoriti o policijskoj represiji i nasilju prema građanskim i opozicionim aktivistima.

- U društvu gde sistem seje mržnju i širi mrak budi svetlo slobode. U petak se okupljamo u Katoličkoj porti i idemo do PU Novi Sad, gde ćemo izvesti performans kako bismo podsetili na sva nedela policije kojom upravlja ministar Bratislav Gašić - poručuje se u pozivu.

U protekla dva meseca, od tragedija u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i u okolini Mladenovca, u Novom Sadu je održano šest protesnih okupljanja i blokada. Učesnici protesta traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks. Traže i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu mržnju i nasilje, TV Pink i Hepi TV, hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?