Dečaci koji su počinili 32 krađe i pretukle čoveka pobegli iz ustanove u kojoj su bili

17:12:00 01.12.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Maloletna braća, dečaci stari deset i 12 godina, koji se sumnjiče za 32 krađe i prebijanje starijeg čoveka u Tovariševu, koji je od posledica teških povreda preminuo, pobegla su iz ustanove u koju su bili smešteni i policija traga za njima.

Dečaci koji su počinili 32 krađe i pretukle čoveka pobegli iz ustanove u kojoj su bili


Dnevnik“ nezvanično saznaje da su dečaci još 22. novembra iskoristili činjenicu da je ustanova u koju su smešteni otvorenog tipa, izašli i više se nisu vratili.

Centar za socijalni rad kaže da su oni uradili sve po zakonu. S obzirom na to da se radi o maloletnicima koji ne podležu krivičnoj odgovornosti, oni mogu biti smešteni samo u ustanove otvorenog tipa.

Braća se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja teških krađa, pet krađa i jedno razbojništvo počinjenih na području Novog Sada. Kako piše Dnevnik, sumnja se da su provaljivali u ugostiteljske objekte, prodavnice, cvećare, mesare... Oni bi najpre izabrali objekat, zatim bi razbili staklo i ulazili unutra, a potom uzimali šta bi im palo pod ruku.

Maloletna braća su u aprilu, u Tovariševu kod Bačke Palanke, na ulici pretukli Todora Šunjku (75), koji je tri meseca kasnije preminuo. Njega su maloletni nasilnici presreli kada se vraćao iz prodavnice i tražili novac, a kada je rekao da nema, jedan od njih ga je udario kamenom u glavu, a kada je sedamdesetpetogodišnjak pao, šutirali su ga po glavi i grudima dok je ležao na zemlji u lokvi krvi. Nesrećni čovek je zadobio teške povrede glave i pluća i nekoliko dana je bio u komi.

Inače, protiv majke dečaka je još u julu podneta krivična prijava i ne isključuje se mogućnost da joj se oduzmu roditeljska prava iako je pre mesec dana rodila peto dete. Ona se sumnjiči da je počinila zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.


Izvor: Dnevnik, NoviSad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?