Devojčica sa krofnama, Nina Ninković, dobitnica priznanja „Svedočanstvo o dobroti“

16:10:00 13.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Dvanaestogodišnja Novosađanka Nina Ninković dobitnica je priznanja „Svedočanstvo o dobroti“.

Devojčica sa krofnama, Nina Ninković, dobitnica priznanja „Svedočanstvo o dobroti“


Nina je lekciju o dobroti pokazala celoj Srbiji – da bi skupila novac za očevu operaciju prodavala je krofne sugrađanima u Novom Sadu. Ovo priznanje joj je dodelio Srpski filantropski forum, koji je na svečanost pozvao i Nininu mamu Natašu i baku Vinku, čiji je recept za krofne korišćen.

- Dobrota je za mene velika sreća. Upornost da se nešto uradi i stvarno sam srećna što sam bila toliko uporna i pomogla tati. Zahvalila bih se svim ljudima koji su me podržali i drugarima koji su izašli da prodaju stvari za mog tatu. Ja mog tatu volim najviše i srcem sam izašla da prodajem krofnice i zbog toga sam srećna. Najveća sreća je pomaganje onima koji su u nevolji - rekla je Nina na dodeli priznanja.

Nina je sredinom juna odlučila da ispred lokalne prodavnice na Adicama prodaje krofne za pomoć svom tati kako bi prikupila novac za njegovo lečenje. O akciji je ubrzo čuo ne samo ceo Novi Sad, nego i Srbija i redion. Ubrzo nakon toga uspela je da prikupi novac za pregled oca u Moskvi.


Izvor: RTS, javniservis.net, NoviSad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1013.7 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?