Prodajom krofni devojčica prikupila novac da njen tata ode na zdravstveni pregled u Moskvu

19:06:00 28.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Jedanaestogodišnja Novosađanka Nina Ninković uspela je da sakupi novac za lečenje bolesnog oca od prodaje domaćih krofni, tako da će njen otac otići u Moskvu na zdravstveni pregled.

Prodajom krofni devojčica prikupila novac da njen tata ode na zdravstveni pregled u Moskvu

Foto: Facebook Kreni-Promeni



- Veliki korak smo napravili! Ninin tata ide u Moskvu na pregled! Samo od jučerašnje akcije koju smo organizovali na Trgu u Novom Sadu sakupljeno je 1,5 miliona dinara (bez sms i računa porodice) što je dovoljno da Ninin tata ode za početak na pregled - navode iz organizacije „Kreni-Promeni“ .

- Tek nakon obavljenih pregleda u Moskvi će se moći utvrditi tačna cifra koja je potrebna za kompletno lečenje. Akcija skupljanja novca za lečenje će se nastaviti, a o svim daljim aktivnostima bićemo informisani preko instagrama porodice Ninković koji će biti otvoren u toku današnjeg dana – pojašnjavaju na Facebook stranici „Kreni-Promeni“.

Podsetimo, desetine Novosađana sinoć je čekalo u redu da kupi krofne koje je prodavala devojčica Nina Ninković. Detaljnije o jučerašnjoj akciji možete čitati OVDE

Kako što smo već pisali, Ninin tata Zoran Ninković pre nekoliko godina izgubio je vid na jedno oko usled ablacije retine, a na drugo trenutno jedva vidi. Dijagnostifikovana mu je simpatička oftalmija i panuveitis, čime Zoran biva životno ugrožen. Sada mu je potrebna pomoć kako bi otišao na dalje analize, preglede i lečenje u Moskvu, te regulisao putne troškove i smeštaj.

Inače, Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je upoznato sa zdravstvenim stanjem Niniog tate Zorana Ninkovića i da je u poslednja dva dana u direktnom kontaktu sa porodicom, odnosno suprugom Natašom Ninković kao i da je ponuđena kompletna pomoć u lečenju, prenosi RTV.

- U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se g. Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Klinički centar Vojvodine i Kliničko - bolnički centar Zvezdara. Porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja – saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako dalje navode, u direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, kao i da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

Dodaje se i da Ministarstvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći Zoranu Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?