Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

20:02:00 25.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Kako je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i očekivao, direktor Spensa Milan Jarić podneo je danas ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima. To je na konferenciji za novinare rekao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode


On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni na Spensu i u SC „Slana bara“ ponovo bili funkcionalni.

- Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva - rekao je Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jutros je održao sastanak zbog situacije sa bazenima, a nakon toga je rekao i da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode.

Inače, ovo nije prva greška Milana Jarića. U martu 2017. godine, Svetsko prvenstvo u hokeju za igrače do 18 godina trebalo je da se održi u Novom Sadu, ali je dan pred početak turnira premešteno u Beograd. Razlog je loš kvaliteta leda zbog nedostatka freona, a pred prvenstvo se pojavio i problem sa uljem za kompresor koje nije bilo neadekvatno, pa je došlo do kvara. Spekulisalo se i da ugovor o nabavci freona nije bio potpisan na vreme, zato što je direktor Spensa Milan Jarić bio na službenom putu u zapadnoj Evropi. Jarić je ove glasine odbacio, tvrdeći da je ugovor potpisan na vreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?