Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu

13:03:00 10.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Učenici veterničke Osnovne škole „Marija Trandafil“ na poseban način obeležili su Dan žena – 8. mart. Umesto cveća i čokolada, kupovali su i poklanjali medenjake i čestitke, a sav prikupljen novac biće uplaćen na račun učenika ove škole Borislava Stanojevića, koji ima cerebralnu paralizu.

Đaci veterničke škole organizovali humanitarnu proslavu 8. marta da bi pomogli drugu


Akciju „Deca velikog srca“ su osmislili Borislavovi drugari iz razreda i njihova učiteljica Alenka Oreščanin, a u njenom ostvarivanju pomogli su i iz Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“, kao i iz Udruženja prevremeno rođene dece „Optimistik“, grupe „Mame Novosađanke“ i firme „Peris inženjering“, koja je pomogla u štampanju čestitki koje je Borislav sam ukrasio.

– Fokus ove akcije je na našem Bori, koji je izuzetno pozitivna osoba, uvek je raspoložen i izuzetno iskren, a pored toga je i svima omiljeni drugar. Borislav je sa nama od prvog razreda, a trenutno se borimo da prohoda i uz njega smo i srcem i dušom. Njega čeka druga faza lečenja, nakon prve, koja je bila u decembru, kada je operisan u Rusiji - rekla je za Dnevnik učiteljica trećeg razreda Alenka Oreščanin.

Ovo nije prva humanitarna akcija za Borislava. Drugari iz razreda i škole su ranije prodavali igračke na ulici, kako bi što pre prikupili novac za njegovo lečenje. U akciju su se uključili svi učenici i zaposleni u školi, koji su se odrekli svih poklona, kao i školski sindikat.

– Medena srca su simbolična jer ih prodaju deca ogromnih srca, kojima smo beskrajno zahvalni – rekla je Borina majka Ivana Stanojević.

Da bi pomogli Bori, u planu su humanitarni turniri, bazari i tezge za prodaju slatkiša na pijaci.

Ukolito to žele, sugrađani imaju priliku da Borislavu pomognu da napravi svoje prve korake i uplatom na dinarski i devizni račun, kao i slanjem SMS poruke sadržaja 887 na broj 3030.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?