Do septembra Novi Sad dobija kovid bolnicu

13:04:00 23.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Vlada Srbije donela je juče zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu, a prema najavama ministra finansija Siniše Malog, Srbija će najkasnije do 1. septembra ove godine dobiti novu, treću kovid bolnicu. Ministar finansija Siniša Mali objavio je na Instagram profilu da će za ovu bolnicu biti izdvojeno 4,15 milijardi dinara.

Do septembra Novi Sad dobija kovid bolnicu

Foto: Instagram (Siniša Mali)




Ministar je naveo da će kapacitet nove kovid bolnice u Novom Sadu biti 600 kreveta i da se u zaključku Vlade navodi da je ovaj projekat, kako je i rekao poredsednik Aleksandar Vučić, neophodno realizovati u hitnom postupku.

- Najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija će imati još jednu novu kovid bolnicu. Sad vidite kako ono o čemu govorimo ovde nisu prazna obećanja - rekao je Mali.

Mali kaže da je u predloženom rebalansu budžeta za 2021. obezbeđeno 4,15 milijardi dinara za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu.

- Čestitam svima, pogotovo svim građanima. Ovo će sigurno doprineti još boljoj i efikasnijoj borbi protiv koronavirusa - rekao je ministar Siniša Mali.

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom.

Kovid bolnica u Novom Sadu biće izgrašena na Mišeluku, a urbanistički projekat okoline bolnice je do utorka na javnom uvidu. Plan se može preuzeti OVDE

Kako je ranije najavljeno, kovid bolnica u Novom Sadu trebalo bi da bude izgrađena na isti način kao bolnice u Batajnici i Kruševcu, ali će biti nešto veća od kruševačke bolnice. Detaljnije o tome možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?