Dojave o postavljenoj bombi u više novosadskih osnovnih škola, deca se vratila kući

09:05:00 20.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – U više škola u Novom Sadu u toku noći ili rano ujutru stigla je dojava o postavljenoj bombi, o čemu je policija obaveštena i nalazi se na terenu.

Dojave o postavljenoj bombi u više novosadskih osnovnih škola, deca se vratila kući

OŠ "Vuk Karadžić"


Prema našim saznanjima, roditelji i učenici pojedinih novosadskih škola su saznali da neće biti nastave zbog dojave o bombi kada su došli u školu. Pojedini su saznali da neće imati prvi čas pre dolaska i da će ih naknadno obavestiti da li će uopšte biti nastave. Najverovatnije će kod kuća ostati i deca koja nastavu pohađaju popodne.

Policija se još nije oglašavala i ne zna se tačan broj novosadskih škola koje su dobile dojavu, a prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su osnovne škole: „Vuk Karadžić“, „Nikola Tesla“, „Ivo Lola Ribar“, „Vasa Stajić“, „Žarko Zrenjanin“, „ Đura Daničić“, „Kosta Trifković“, „Dušan Radović“, „Ivan Gundulić“... Dojava je bilo i u školama u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Bukovcu.

Osim u Novom Sadu, dojave o bombama dobile su i škole u Južnobačkom okrugu i Sremu.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da su dojave stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji. U cilju bezbednosti učenika, škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu, dodaje se.

- Do okončanja pregleda nastava će se odvijati onlajn, A učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije - saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Inače, pre dva dana dojavu o postavljenoj bombi dobio je i Klinički centar Vojvodine o čemu možete čitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?