Drumski saobraćaj preko novog mosta oko 20. jula

17:07:00 07.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 20. jula preko novog mosta u Novom Sadu, poznatijeg kao „Novi Žeželjev most“, krenuće i dumski saobraćaj, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.


Drumski saobraćaj preko novog mosta oko 20. jula

foto: Pokrajinska vlada, arhiva

Kako je rekao, tako će se, 19 godina od rušenja Žeželjevog mosta, preko novog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu ponovo uspostaviti saobraćaj u punoj funkciji, piše Dnevnik. Mirović je napomenuo i da je datum okviran, pošto, u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih okolnosti, pristupne saobraćajnice za drumski saobraćaj mogu biti završene i nekoliko dana ranije, ali i nekoliko dana kasnije.

Nakon toga sledi tri meseca da se postojeći montažni most ukloni.

Izgradnjom pristupnih saobraćajnica novom mostu stiču se preduslovi da na Dunavu kod Novog Sada ubuduće budu tri mosta, jer će zamena novom „Žeželju”, montažno-demontažni drumsko-železnički most, nakon 18 godina funkcije, biti demontiran i uklonjen. Taj most još je značajan jer preko njega prelazi teretni saobraćaj te će tek po uspostavljanju saobraćaja kamiona preko novoizgrađenog mosta, stari otići u penziju.

Novi most je za saobraćaj pušten 7. aprila, a promotivna vožnja, u prisustvu republičkih, pokrajinskih i gradskih funkcionera i novinara, je obavljena 26. marta.


Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1006.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?