Dvoje biciklista poginulo, 27 povređeno

14:08:00 10.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Dvoje biciklista je poginulo, a 27 je povređeno na teritoriji Južnobačkog okruga za menje od mesec i po dana.

Poslednja saobraćajna nezgoda, u kojoj su učetvovali bicikl i automobil, desila se pre tri dana na raskrsnici između Futoške pijace i Bulevara oslobođenja, kada je automobil kod pešačkog prelaza udario ženu staru 54 godine, koja je vozila bicikl.

Hitna pomoć je ženu odvezla u Klinički centar Vojvodine, nakon čega je puštena na kućno lečenje. U međuvremenu na teren je izašla i policija, koja će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih.

Dvoje biciklista poginulo, 27 povređenoFoto: Oradio.rs

U Novosadskoj biciklističkoj inicijativi kažu da, uprkos tome što se biciklisti nalaze u nezavidnom položaju zbog manjka biciklističkih staza, povećana opreznost treba da postoji i kod vozača automobila i kod biciklista.

Predstavnik Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković rekao je za RTV da su i mnoge ulice u rekonstrukciji problem za bicikliste.

"Najčešće se dešava da oko tih radova nisu izvedene obilaznice za bicikliste i pešake i oni se preusmeravaju na kolovoz. U tom slučaju treba obratiti pažnju na prvenstvo prolaza", ispričao je Trifković.

On je takođe podsetio da je dužnost onih koji rade na putevima da obezbede odgovarajuću signalizaciju, ali i bezbedan prolaz ukoliko se ti radovi obavljaju i na biciklističkoj stazi.

Izvor: Oradio.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?