Ekološki aktivisti pozvali građane na okupljanje ispred komunalne milicije

13:01:00 09.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Eko straža Novi Sad pozvala je građane da se sutra, u ponedeljak, 10. januara u 9.30 časova okupe ispred zgrade Uprave za inspekcijske poslove zato što nisu sprečili paljenje guma na Klisi.

Ekološki aktivisti pozvali građane na okupljanje ispred komunalne milicije


Kako navode u pozivu objavljenom na društvenim mrežama, nadležni su zakazali, jer ni više od 30 poziva zabrinutih građana nije bilo dovoljno da spreče paljenje 50 guma i time spasu Novosađane od udisanja najkancerogenijih jedinjenja.

- Građani su bili svesni, prijavili su, institucije svoj posao nisu uradile, zato se okupljamo u ponedeljak u 9:30 ispred Uprave za inspekcijske poslove grada Novog Sada u čijoj zgradi je smeštena i komunalna policija - navodi se u pozivu.

Ističu da će prvo izneti zašto su se okupili, a nakon toga će, kako kažu, mirno ući u zgradu i zahtevati razgovor sa zaposlenima sa ciljem da saznaju „kako je moguće da komunalna milicija tvrdi da nema guma na licu mesta“, da njihova dispečerka prekida građanima vezu i da ova institucija ne zaštiti Novosađane.

Na Klisi je uoči Badnje večeri postavljena velika lomača na kojoj se pored nekoliko kubika drva nalazio i veliki broj automobilskih guma.Eko straža i Ekološki front Novi Sad, kao i brojni građani, su ovo prijavili inspekciji, ali reakcija nadležnih je izostala.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?