Ekološki aktivisti zbog seče na Šodrošu blokirali ulaz u „Vojvodinašume“, reagovala policija

12:07:00 06.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Grupa aktivista, koja iz protesta boravi u kampu na Šodrošu i organizuje aktivnosti sa ciljem da pokažu lepotu i značaj Šodroša, danas je zabarikadirala glavni ulaz u preduzeće „Vojvodinašume“ u znak protesta zbog nereagovanja na bespravnu seču prijavljenu na Šodrošu.

Ekološki aktivisti zbog seče na Šodrošu blokirali ulaz u „Vojvodinašume“, reagovala policija

Foto; Printscreen Ekološki front Novi Sad(Facebook)


Kako se navodi na Facebook stranici Ekološki front Novi Sad, kamperi su došli ispred prostorija „Vojvodinašume“ i traže od njihovih predstavnika da se obrate građanima zbog bespravne seče šume na Šodrošu. Oni su doneli trupce zdravog posečenog drveća u znak protesta, a preduzeće „Vojvodinašume“ je pozvalo policiju, koja je legitimisala kampere, piše na stranici Ekološkog fronta.

Podsetimo, Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA, u ime građana okupljenih u okviru „Šodroš Survivor kampa“ predala je 27. juna nadležnim institucijama Zahtev za sprovođenje postupka utvrđivanja šumske krađe. Zahtev je poslat pravobranilaštvu Autonomne Pokrajine Vojvodine, vladi APV i upravljaču JP „Vojvodinašume“ o čemu možete čitati OVDE

Potom je, početkom jula, direktor JP „Koridori Srbije“ Aleksandar Antić priznao da je to preduzeće napravilo „proceduralnu grešku“ kada je u pitanju seča stabala na Šodrošu koja je deo pripreme za izgradnju novog mosta o čemu možete čitati OVDE


Danas vožnja čamcima na Dunavcu


Ekološki aktivisti okupljeni u okviru „Šodroš Survivor kampa“ danas od 19 časova organizuju vožnju čamcima na Dunavcu.

Cilj ove aktivnosti, kao i svih koje organizuju, kako kažu, je da pokažu značaj Šodroša, Dunavca i Kameničke ade, vrlo značajnog područja za Novi Sad, koje neprekidno brane već više od tri nedelje od nastavka nenajavljene i nezakonite seče koja je sprovedena 11. juna na Šodrošu.

- Seča je sprovedena na parceli koja nije obuhvaćena PGR-om mosta u produžetku Bulevara Evrope što smatramo izrazom hirovitosti gradonačelnika i kineske kompanije angažovane kao izvođača mosta - navode aktivisti na Facebook stranici Dunavac - Šodroš.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?