"Festival ljubavi" od 1. do 17. februara

09:01:00 30.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Drugi "Festival ljubavi" u Novom Sadu biće održan od 1. do 17. februara.

Otvaranje "Festivala ljubavi" predviđeno je 1. februara, na Trgu slobode, sa početkom u 16 časova, kada će najmlađi učesnici simbolično puštati balone u vazduh.

"Festival ljubavi" od 1. do 17. februara

Prema rečima organizatorke Milene Bige Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u akustičnim nastupima bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, kao i nastupima dečijih vokalnih sastava.

"U drvenim kućicama izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će imati priliku da se provozaju ljubavnim fijakerom. I ove godine festivalski prostor krasiće zid od cveća na kojem će na 30 svetskih jezika pisati reč 'ljubav'", rekla je ona.

Festival se ove godine održava i na drugim lokacijama u gradu, u Galeriji Matice srpske, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Galeriji likovne umetnosti poklon-zbirci Rajka Mamuzića, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Arena Sinepleksu i drugim ustanovama kulture koje će svoje programe prilagoditi temi ljubavi.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog publika će uživati u vrhunskim ostvarenjima iz kolekcije Pavla Beljanskog, koja su nastala u prvoj polovini 20. veka.

"Osim dela iz stalne postavke, naši kustosi će upoznati posetioce sa ljubavnim pričama koje se kriju iza umetničkih dela, a u četvrtak, 8. februara, od 18 sati, biće održana promocija knjige 'Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda', autora Novaka Nenada Stefanovića", istakla je v. d. upravnika Milana Kvas.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?