Festival uličnih svirača od četvrtka u Gradiću

16:08:00 22.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – „Festival uličnih svirača – Gradić fest“ biće održan od 25. do 27. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Festival uličnih svirača od četvrtka u Gradiću


Tradicionalni festival počeće umetničkom povorkom, odnosno predstavom „Velike lutke“ francuskog teatra „Trans ekspres“, a reč je o trenutno jednoj od najpopularnijih pozorišnih trupa na svetu.

Povorka će krenuti u četvrtak u 19.30 časova ispred zgrade Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina, da bi se završila kod Beogradske kapije.

Prema rečima urednika stranog programa Aleksandra Carića, ova izvanredna trupa osnovana je 1982. godine i učestvovala je na velikim događajima poput otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Festival uličnih svirača od četvrtka u Gradiću

Festival uličnih svirača od četvrtka u Gradiću


Na četiri punkta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave nastupiće više od 200 izvođača iz cele Evrope, među njima i živa legenda evropske ulične muzike Klaudijo Montuori.

Urednica domaćeg i regionalnog programa Jana Katić-Čolević najavila je da će, pored pop bendova iz okruženja i naše zemlje kao što su „Porto morto“, „Fantom“, „Lepša Brena“ i „Retrospektiva“, na Festivalu biti zastupljeni interesantni, još nepoznati izvođači, sa konkursa.

Takođe, uspostavljena je saradnja sa „Filmskim frontom“ i „Festivalom filmskih autorki“, pa će u ulici Lisinskog u bioskopu biti realizovan zanimljiv filmski program.

Osnivač Festivala Borislav Beljanski izrazio je zadovoljstvo što će ta manifestacija oživeti stare vrednosti i što će akcenat biti na uličnom izvođenju muzike sa manje bina i tehnike.


Foto: Festival uličnih svirača / Fejsbuk


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?