Fondacija „Novak Đoković“ otvorila prvi Centar za roditelje u Novom Sadu

09:12:00 19.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Centar za roditelje otvoren je u Novom Sadu pri Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“.

Fondacija „Novak Đoković“ otvorila prvi Centar za roditelje u Novom Sadu

foto: Fondacija "Novak Đoković"

Svrha centra je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do šest godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Centar je otvorila Fondacija „Novak Đoković“.

Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike. Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija“ do kraja 2023. godine obuhvati još 2.800 roditelja i skoro 5.600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

- Ovaj Centar će imati veliki značaj za našu Ustanovu, decu i roditelje. Kroz otvaranje Centra, omogućićemo razmenu iskustva u okviru izazova koje nosi roditeljstvo i pomoći roditeljima i starateljima da nauče da se nose sa stresom, razvijaju veštinu komunikacije i rade na razvijanju međusobne podrške. Osnovni cilj koji nas raduje u okviru ovog projekta je srećno i zadovoljno dete - zaključila je Marijana Popov, direktorka PU „Radosno detinjstvo“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?