Grad angažuje stručnjake zbog Tanurdžićeve palate i Koprivića

13:06:00 13.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Tim stručnjaka će nadgledati izgradnju podzemne garaže u Ulici Modene, a konkretno će im fokus biti na zaštiti temeljne jame za garažu i okolnih objekata, poput stabla Koprivića i Tanurdžićeve palate. Stručnjake putem javne nabavke traži Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Više o ovome pogledajte na sajtu UGZI i na portalu javnih nabavki.

Grad angažuje stručnjake zbog Tanurdžićeve palate i Koprivića

foto: Ekološki front Novi Sad

Radovi na izgradnji nove podzemne garaže, s tri planirana podzemna nivoa, u užem centru Novog Sada u toku su i trajaće naredne dve godine.

Na angažovanim licima je da detaljno pregledaju tehničku dokumentaciju, tehnologiju radova i planirana tehnička rešenja, a kako bi se ustanovio mogući negativan uticaj na okruženje. U okviru usluge koju će stručnjaci obaviti za potrebe Grada, predviđeno je i periodično prisustvo na gradilištu u fazi izvođenja radova na temeljnoj jami.

Kolski ulaz u garažu biće iz jugoistočnog dela Modene putem dve pristupne saobraćajnice, a iznad same garaže ostaće pešačka zona. Obe pristupne saobraćajnice, planirane kao kose ravni u nagibu sa padom ka garažama, biće širine od po 5,5 metara i natkrivene.

Posao nadzora i analize Grad će platiti oko 600.000 dinara. Javna nabavka otvorena je do 21. juna. Radovi na izgradnji ove garaže izazvali su protest i reakcije dela novosadske opozicije, građana i aktivista zbog, kako se navodi, loše organizacije i tajminga početka radova u centru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?