Grad Novi Sad i ove godine uplatio 30 miliona dinara u Fond za lečenje u inostranstvu

12:12:00 26.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad uplatio je u Fond za lečenje u inostranstvu 30 miliona dinara. Isti iznos uplaćen je i prošle godine, a do sada je iz gradske kase u ovaj fond uplaćeno 115 miliona dinara.

Grad Novi Sad i ove godine uplatio 30 miliona dinara u Fond za lečenje u inostranstvu


Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu potpisan je danas u Gradskoj kući. Ugovor su potpisali član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Budžetski fond je osnovan kako bi se pribavio dodatni novac za lečenje pacijenata za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljno sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje. Zahvaljujući pomoći Fonda, više od dve stotine dece i mladih otišlo je u centre za lečenje u inostranstvu, a svetski stručnjaci dolazili u Srbiju zbog operacija, rekao je Stajić.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek se zahvalio Gradu i svim Novosađanima na humanom gestu ističući da je to ujedno i primer, odnosno poziv drugim gradovima i opštinama da, ukoliko imaju mogućnost, razmišljaju na ovaj način.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?