Gradiće se devetospratnice kod trščara na Rotkvariji

15:09:00 25.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad – Odbornici Skupštine grada Novog Sada usvojili su odluku koja će omogućiti da se u delu Rotkvarije, kod trščara, izgradi stambeni kompleks sa zgradama visokim do devet spratova.

Gradiće se devetospratnice kod trščara na Rotkvariji

foto: Blic, Robert Getel

Kako javlja Radio021, usvojene su izmene plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem, koje su podnete po hitnom postupku na razmatranje. Ove izmene uključuju deo Rotkvarije sa zaštićenim trščarama u predelu od 1,6 hektara zemljišta. Kako se navodi u predlogu izmena, one se donose kako bi se stvorio osnov za "utvrđivanje pravila za izgradnju i preispitivanje visinske regulacije", kako bi se dalje uredila igradnja stambenih zgrada. Odnosno, deo grada oko trščara, oko kojih se godinama spore njihovi vlasnici i Grad, planira se za nove zgrade i park oko njih, koje bi bile visoke čak do devet spratova, a dozvoliće se i izgradnja poslovnih prostorija, navodi Radio021. U okviru kompleksa koji je blizu Osnovne škole "Kosta Trifković" planira se i parking i podzemna garaža. Odbornici DS su ukazali da nema planova za izgradnju vrtića, parkova i zelenih površina u delovima grada u kojima su preko potrebni.

Skupština grada je usvojila i predlog izmene i dopune Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevskog zemljišta. Kako navodi 021.rs, do sada se za svako neobezbeđeno parking mesto po pojedinačnom stanu moralo platiti 200.000 dinara u budžet Grada, a izostavljeni su investitori koji grade stambene porodične prostore.

Inače, kao što je bilo i najalvjivano, na sednici je za novog direktora Zavoda za izgradnju grada imenovan dosadašnji član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić, dok će funkciju direktora Spensa preuzeti Aleksandar Šukić iz DSS. Nova članica Gradskog veća za finansije postala je dosadašnja načelnica Poreske uprave Novi Sad Aleksandra Radak.

Izvor: Radio021

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?