Građani sa testom iz drugih laboratorija i bez jakih simptoma mogu dobiti bolovanje bez čekanja u Kovid centru

12:01:00 24.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Pritisak na Kovid centar ne jenjava, gužve su ogromne, a broj zaraženih je svakog dana sve veći. Da bi redovi za posetu lekaru bili manji, Dom zdravlja „Novi Sad“ omogućio je da građani otvore bolovanje i uz pozitivan test koji je urađen van Kovid centra.

Građani sa testom iz drugih laboratorija i bez jakih simptoma mogu dobiti bolovanje bez čekanja u Kovid centru


Naime, građani koji već imaju pozitivan antigenski ili PCR test iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine ili neke druge državne ili privatne referentne laboratorije i nemaju nikakve ozbiljnije simptome, a potrebno im je otvaranje bolovanja i izolacije, mogu to rešiti ostavljanjem dokumenata u kovid ambulanti.

Potrebno je da na pultu ostave odštampan test i da na posebnom papiru ili na njegovoj poleđini napišu svoje podatke, kontakt telefon i datum od kog im treba bolovanje (najviše tri dana unazad). Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad moći će da preuzmu sutradan u ambulanti.

Građani koji imaju jače simptome, potreban im je pregled lekara, biće pregledani i testirani kao i do sada u Kovid centru.

Kada se završi vreme izolacije, koja traje sedam dana, građani ne moraju da dolaze do ambulante, nego mogu da pozovu telefonom na brojeve 021/4879 - 271 ili 021/4879-282 ili da pišu na imejl prekidizolacije@dzns.rs. U mejlu treba da navedu ime i prezime, datum dijagnostikovanja bolesti i opis zdravstvenog stanja u poslednja tri dana, pre završetka izolacije. Po zaključenju izolacije građanima će to biti javljeno telefonom ili mejlom, pa zatim mogu da idu ili da kontaktiraju izabranog lekara kako bi im se zaključilo bolovanje.

Građani se mogu testirati u Institutu za javno zdravlje Vojvodine i u nekoliko privatnih laboratorija koje možete pogledati OVDE.

Testiranje RT-PCR u Institutu za javno zdravlja Vojvodine košta 6.000 dinara, antigensko testiranje je 1.800 dinara, brzo serološko testiranje košta 1.200, a kvantitativno određivanje IgG antitela na virus SARS-CoV-2 rade po ceni od 1.800 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.2 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?