Građani se na Trgu slobode opraštaju od stradalih kod Mladenovca i u Beogradu

20:05:00 05.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Veliki broj građana paljenjem sveća i polaganjem cveća od srede na Trgu slobode se oprašta od đaka i radnika obezbeđenja koji su stradali u pucnjavi koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a od danas i od žrtava pucnjave koja se dogodila sinoć u okolini Mladenovca, a u kojoj je ubijeno osmoro mladih.

Građani se na Trgu slobode opraštaju od stradalih kod Mladenovca i u Beogradu


U trenutku dok cela Srbija oplakuje nevine žrtave masakra koji je počinio dečak K. K. (13), sinoć su iz okoline Mladenovca stigle zastrašujuće vesti o novoj pucnjavi u kojoj je ubijeno osam osoba, a povređeno 14. Za ovaj zločin osumnjičen je U. B. (21) kojem je određeno zadržavanje do 48 sati.

Novosađani i danas sa suzama u očima pale sveće i ostavljaju cveće, poruke i plišane igračke kod spomenika Svetozaru Miletiću. Na njihovim licima mogu se vide tuga, neverica i šok zbog ova dva masovna ubistva koje su se dogodila u Srbiji.

Upućen je poziv svima koji žele da daju krv za potrebe zbrinjavanja povređenih u Beogradu i Mladenovcu da dođu u Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, Detaljnije o tome možete čitati OVDE

Zbog ova dva zločina proglašena je trodnevna žalost u celoj Srbiji. Zastave su spuštene na pola koplja i otkazani su svi kulturno-zabavni programi.

U većini novosadskih škola danas nije bilo nastave, a u nekim su časovi biti prilagođeni situaciji.

Održana je sednica Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama na kojoj je razmatrano stanje bezbednosti u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada i na kojoj se razgovaralo o planovima za naredni period, odnosno o nastavku obuka za pedagoško-psihološke službe, sekretare i direktore za sve srednje škole na teritoriji Grada. Obuke podrazumevaju informisanje o svim oblicima i nivoima nasilja i načinima uključivanja institucija, a od jeseni će na ova predavanja biti uključeni prosvetni radnici i roditelji.

Šta je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao danas pred sednicu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama čitajte OVDE

Inače u okviru Koordinacionog tela funkcioniše SOS telefon, a nasilje se može prijaviti telefonom na broj: 064/844-8800 ili mailom na koordinaciono.nasilje@novisad.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?