Gradnja "Ledene šume" u Dunavskom parku uslov za novi sukob DS i SNS

08:11:00 28.11.2016, Komentara: 2

Novi Sad - U Dunavskom parku počela je gradnja "Ledene šume". U toku je postavljanje platformi za klizalište, kao i dela gde će se odvijati umetnički program.

Gradnja "Ledene šume" u Dunavskom parku uslov za novi sukob DS i SNS

Dušica Ljubojević, portparolka udruženja "Kvart medija", rekla je za "Dnevnik", da će koncerti, predstave, nastupi didžejeva i tematske radionice, koji će se održavati na ovoj platformi, biti namenjeni svim posetiocima Dunavskog parka, dok je klizalište, kako je kazala, prepušteno privatnom preduzeću koje će održavati stazu, držati besplatnu školu klizanja i obezbediti potrebno osoblje.

Klizalište će se sastojati iz centralnog natkrivenog pravougaonog dela dužine 30 i širine 15 metara i staze za klizanje oko jezerceta u parku, dužine 250, a širine tri metra. Otvaranje je najavljeno za 15. decembar. Cena ulaznice radnim danima biće 150, a najam klizaljki 100 dinara.

Gradnja "Ledene šume" u Dunavskom parku uslov za novi sukob DS i SNS

Ipak, ni ova novina u Novom Sadu nije protekla bez sukoba vlasti i opozicije.

U Demokratskoj stranci optužuju gradsku vlast da je Novosađanima projektom "Ledena šuma" oduzela Dunavski park. Tvrde da su prekršeni Zakon o zaštiti prirode, Pravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi spomenika prirode, Uredba o zaštiti 'Dunavskog parka' i drugi republički propisi, kao i gradska Odluka o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode 'Dunavski park', te da je nesumnjivo reč o koruptivnom i nezakonitom poduhvatu.

S druge strane, novosadski naprednjaci kažu da će "Ledena šuma" izazvati veliko interesovanje građana, posebno najmlađih, da je sve rađeno po zakonu i poručuju demokratama da slobodno podnesu prijave.

foto: Facebook / Klizaliste Ledena Suma


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Marko

, *.dynamic.sbb.rs

Gluposti , konacno se nesto lepo desava u NS i odmah politicari se hvataju za slamku kako bi skrenuli paznju na sebe , ja sam ponosan sto NS dobija ovako lepo klizaliste


Džangrizalo

, *.dynamic.kdsinter.net

Bilo je već klizališta, tipa "igrala samo jedno leto" u Kikindi, više se ni možeš setiti za vakta kog probisveta. Od cca 100000 USD u to vreme, plus dažbine plus postavljanje trajalo 3 meseca jedne zime u omladinskom domu. a zavisnim i nezavisnim troškovima bačeno 200.000 usd, većinom u džep gornje persone i njegovih saradnika a posle na smetlište. Ali ko to u ovoj zemlji još pamti?
Matoro džangrizalo


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?