Gradonačelnik najavio nova parking mesta za stanovnike Limana i redovno obaveštavanje javnosti o radovima na kružnom toku

17:02:00 24.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da je naložio JKP „Parking servis“ da ispod Mosta slobode naprave dodatni parking za stanare Limana. Ovaj parkng bi bio u delu koji se nalazi bliže šalter sali MUP-a kod Mosta slobode.

Gradonačelnik najavio nova parking mesta za stanovnike Limana i redovno obaveštavanje javnosti o radovima na kružnom toku


- Na tom mestu se automobili već parkiraju, ali je to deo na kome ima blata i vode, pa građani moraju u čizmama da izlaze i ulaze u automobile. Naložio sam „Parking servisu“ da što pre naspu tucanik i da koliko-toliko obezbedimo stotinak mesta građanima za parkiranje - rekao je Đurić, a preneo 021.rs.


Dodao je i da se što pre treba naći rešenje za problem parkiranja zbog situacije na Bulevaru cara Lazara.

- Moraćemo da razmislimo i da vidimo kako da dođemo do novih parking mesta, bilo to privremenih ili trajnih. Slažem se da je ovo značajna i važna investicija, a zbog univerzitetskog kompleksa i građana koji tuda prolaze i žive moramo im što pre obezbediti dodatna parking mesta - rekao je on.

Đurić je naveo i da će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije javnost svakog ponedeljka i petka obaveštavati o toku radova na izgradnji kružne raskrsnice Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice.

U ponedeljak, 20. februara počeli su radovi na izgradnji „turbo“ kružnog toka. Trenutno je zatvorena krajnja leva traka preko puta „Promenade“, a onemogućeno je skretanje desno u smeru od Bulevara cara Lazara ka Fruškogorskoj, od Limanske pijace ka Naučno-tehnološkom parku.

U isto vreme je i „Parking servis“ počeo sa rekonstrukcijom postojećih parking mesta i trotoara u Ulici dr Ivana Ribara, a rok za izvođenje radova je 120 dana.


Izvor: 021.rs, NoviSad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?