Gradonačelnik najavio vanrednu inspekcijsku kontrolu u Promenadi

16:09:00 15.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Posle informacija da loše urađena hidroizolacija tržnog centra „Promenada“ ugrožava sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu, pa i Liman, oglasio se i gradonačelnik Miloš Vučević koji kaže da se činjenice svakodnevno proveravaju i da će zbog svega iznesenog u javnosti uslediti vanredna inspekcijska kontrola.

Gradonačelnik najavio vanrednu inspekcijsku kontrolu u Promenadi


- Niko ne može da radi mimo zakona. I apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio – kazao je Vučević. Dodao je i da se izmišljotine raznih političkih grupacija mogu okarakterisati kao besmislene, nekorektne prema građanima i gradu.

Danas su se oglasile i druge opozicione stranke i pokreti, zahtevajući od gradske uprave da ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra.

- Investitor planira da u gradsku kanalizaciju trajno ispušta preko 100 litara vode u sekundi što bi potpuno zagušilo postojeći sistem i izazvalo poplave u čitavom gradu kad god padne jača kiša. Osim toga, izvlačenje tolike količine podzemnih voda neizbežno bi dovelo osipanja tla na širem potezu oko „Promenade“, pa bi i tom tržnom centru i svim okolnim stambenim i poslovnim objektima zapretila realna opasnost da se u dogledno vreme jednostavno uruše. Zahtevamo da nadležne inspekcije odmah izađu na lice mesta i zvanično utvrde da li je investitor u gradnji odstupio od projekta - navode u zajedničkom saopštenju Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret „Dosta je bilo“, Nova stranka, Levica Srbije i Pokret za preokret.

Oni tvrde da su problemi započeli još sa temeljnom pločom koja nije izlivena u skladu sa potrebom i projektom. Zbog toga podzemne vode stalno prodiru u podrum objekta, a pokušaj da se problem reši tako što će pumpe izvlačiti vodu i preko bunara iskopanih izvan objekta i trajno prebacivati u kanalizacioni sistem grada mora biti osujećen zbog opšteg interesa, dodaju.

Još uvek se nije oglasio niko iz kompanije „NEPI Rokkasl“ koja je investitor TC "Promenada".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?