Izabran projektant rekonstrukcije centra Novog Sada

17:01:00 11.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Uprava za građevinsko zemljište i investicije odabrala je kompaniju „Andzor engineering“ iz Novog Sada da napravi tehničku dokumentaciju za parterno uređenje najužeg centra Novog Sada.

Izabran projektant rekonstrukcije centra Novog Sada


Kako piše 021, vrednost ovog posla je više od 22 miliona dinara. Dobavljač ima rok od 300 dana za isporuku tehničke dokumentacije.

Projektant treba da isplanira popločavanje, ozelenjavanje i uređenje javne rasvete i urbanog mobilijara kao što su klupe i kante. Takođe, potrebno je da isprojektuje uređenje saobraćajnih tokova za prolazak kola, biciklista i pešaka, uz koridore za službe snabdevanja, vozila komunalnih i hitnih službi.

Inače, u planu je uređenje 6,82 hektara u strogom centru grada, a obuhvata Pozorišni trg, Uspensku ulicu, prolaz do planiranog polukružnog trga na mestu sadašnje montažne garaže iza SNP-a, planirani polukružni trg i Prolaz Miloša Hadžića, plato ispred starog bioskopa JNA (sada dvorište banke), deo Njegoševe ulice, Trg slobode, Ulicu Modene, deo Ulice Ilije Ognjanovića, Ulicu Kralja Aleksandra i prolaz uz Menratovu palatu.

Tender za tehničku dokumentaciju je usledio nakon arhitektonskog konkursa za idejno rešenje uređenja centra na kojem su tri rada nagrađena. Međutim, u konkursnoj dokumentaciji UGZI nije obavezao projektanta da koristi nagrađene radove, ali je naveo da se oni mogu koristiti u celosti ili u delovima.


Izvor: 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?