Ko su novosadski dobitnici priznanja za borbu protiv koronavirusa

17:11:00 12.11.2020, Komentara: 0

Odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića 101 pojedinac i ustanove odlikovani su povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetsku ratu. Među njima ima i onih koji dolaze iz Novog Sada.

Ko su novosadski dobitnici priznanja za borbu protiv koronavirusa

foto: Predsedništvo Srbije, Dimitrije Goll



Ova priznanja su podeljena zbog učešća u borbi protiv pandemije korona virusa. Odlikovani civili nisu primili neka od ordenja koje dodeljuje predsednik, nego su dobili priznanja nižeg ranga, poput medalja.

Među vojnim licima orden je pripao upravniku Vojnomedicinskog centra Novi Sad Draganu Korugi. On je dobio Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena.

Gerontološki centar odlikovan je sa tri medalje. Srebrna medalja za zasluge Gerontološki centar Novi Sad je dobio kolektivno, a posebno su nagrađene dr Biljana Glišić Ugrica i Nataša Janković. Obe su dobile zlatnu medalju za zasluge.

Pojedinačno je nagrađena i prof. dr Vesna Turkulov, načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, koja je dobila zlatnu medalju za zasluge.

Posthumno je odlikovan stomatolog dr Stanislav Ostojić, koji je preminuo od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodine. Iako se pored njegovog imena navodi Klinički centar Vojvodine, on nije radio u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i JKP "Vodovod i kanalizacija" dobitnici su zlatne medalje za zasluge.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?