Krađom vode od građana izvuku četiri miliona evra

10:11:00 28.11.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Mesečno se u gradu nelegalno prosečno potroši oko 200.000 kubika vode. Za tu vrednost mogao bi biti finansiran početak izgradnje nove fabrike vode na sremskoj strani grada ili biti izgrađeno više desetina kilometara vodovodne i kanalizacione mreže čime oko 2.000 domaćinstava moglo dobiti priključke za vodu.

Krađom vode od građana izvuku četiri miliona evra

Zbog krađe vode podneto je više krivičnih prijava i tužbi protiv građana i nekoliko preduzeća. Pojedinici i preduzeća, koji su uhvaćeni u krađi vode, u protekle dve godine oštetili su JKP „Vodovod i kanalizacija”, a samim tim i Grad Novi Sad, za oko 420 miliona dinara, odnosno skoro četiri miliona evra.

Zbog svega toga, iz JKP „Vodovod i kanalizacija” najavljuju da će maksimalno pojačati kontrole na terenu, a protiv svih koji kradu vodu biće podnete tužbe i krivične prijave.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

totocalco

, *.dynamic.sbb.rs

Pa nek napišu koliko su oni vode pokrali od građana,10 godina i više smo plaćali nerealnu količinu vode bar moj ulaz,uvek u blok tarifi 6,7,8,12 kubika vode i tako godinama. Tek promenom kućnog saveta koji je malo vise zauzeo oko kontrole potrošnje pala na 4.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?