Krivične prijave za nelegalnu gradnju u Dositejevoj

16:11:00 17.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv pet odgovornih osoba, osumnjičenih za izvođenje građevinskih radove u Dositejevoj ulici bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima, čime su ugrozili sigurnost susednog stambenog objekta i prouzrokovali veliku materijalnu štetu.

Krivične prijave za nelegalnu gradnju u Dositejevoj


Protiv dvoje Novosađana, vlasnika (50) i odgovornog lica u građevinskom preduzeću (64), podneta je krivična prijava zbog sumnje da su učinili tri krivična dela - građenje bez građevinske dozvole, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova i teška dela protiv opšte sigurnosti. Za građenje bez građevinske dozvole krivična prijava tereti još jednog Novosađanina (29), a 35-godišnjak iz Novog Sada i 47-godišnji Sirižanin osumnjičeni su za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Po nalogu javnog tužioca, svo petoro su, uz krivičnu prijavu, privedeni na saslušanje Osnovnom javnom tužilaštu u Novom Sadu, saopštila je policija. Mediji javljaju da su nakon saslušanja svi pušteni da se brane sa slobode.

Polovinom avgusta ove godine zid kuće u Dositejevoj 11 obrušio se, nakon što je investitor, koji gradi zgradu na susednoj parceli, počeo da kopa temelj. Investitor je Stambena zadruga „Astra plan“ čiji je vlasnik Milorad Živković, ovlašćeni predstavnnik Dobrila Knežević, a izvođač radova bio je „Euroinvest 021“, čiji je vlasnik i zastupnik Nikola Savić. Stanari porušene kuće najpre su smešteni u hotele koje im je obezbedio Grad Novi Sad na mesec dana, posle čega su dobili novac da iznajme stan na šest meseci. Iako je odgovornima inspekcija naložila da objekat u Dositejevoj 11 saniraju i vrate ga u prvobitno stanje, to do danas nije učinjeno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?