Laibach, Kaliopi, Slobodan Trkulja, Dečija filharmonija za srpsku Novu godinu

16:12:00 22.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Laibach, Slobodan Trkulja, Divna Ljubojević, Kaliopi, jazz umetnici, Dečja filharmonija, tamburaši i Dušan Svilar, tehno i rep izvođači u Kineskoj četvrti samo su neki od izvođača uz čije nastupe će Novosađani i posetioci Novog Sada dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru. Program će 13. januara biti organizovan na 21. lokaciji.

Laibach, Kaliopi, Slobodan Trkulja, Dečija filharmonija za srpsku Novu godinu


- Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija „Novi Sad 2021“ počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu. Predstavljena kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako će i dva programska koncepta dočeka Novih godina biti drugačija – saopštili su iz ove Fondacije.

Dok će 31. decembra biti organizovani programi tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.

Na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Slobodan Trkulja i bend Imar iz Škotske nastupiće u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovnu muziku Divne Ljubojević posetioci će moći da čuju u pozorišnoj sali NIS-a, Laibachov prepoznatljivi tvrdi zvuk odjekivaće velikom salom Srpskog narodnog pozorišta.

Regionalna pop zvezda Kaliope će nastupiti u Pozorištu mladih, neke od najznačajnijih jazz umetnika sa naših prostora Matiju Dedića i Zorana Predina građani će moći da čuju u Novosadskoj sinagogi, Dečju filharmoniju u Gradskoj kući, a operu za decu udruženja Visoko C u Eđšegu.

Sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom zabavljaće sve u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko rezervisan je za Zapadni hol SPENS-a, a različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupiće u holu Železničke stanice. Za one koji vole tehno i rep muziku, trebalo bi da posete budući Youth Creative Polis, tzv. Kinesku četvrt u kojoj će biti predstavljeni programi na četiri lokacije. Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiće u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru. Ovo je samo deo programa koji nas 13. januara u Novom Sadu čeka na Дočeku 7526. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?