Lažna prijava otmice devojčice na Telepu

10:10:00 10.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Napad na 12-ogodišnju devojčicu, koji se navodno dogodio protekle srede oko 13 časova u Rakovačkoj ulici na Telepu lažno je prijavljen, saopštila je novosadska policija.

Lažna prijava otmice devojčice na Telepu


- Temeljnim proverama, utvrđeno je da se nije radilo o pokušaju otmice, niti o bilo kom drugom krivičnom delu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu preduzeli su, po nalogu nadležnog tužilaštva, sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenog pokušaja otmice dvanaestogodišnje devojčice, 3. oktobra 2018. godine i utvrdili da prijavljeni opis događaja ne odgovara činjeničnom stanju – navedeno je u saopštenju policije.

Kako se dodaje, o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje se izjasnilo da u navedenom događaju nema elemenata bilo kog krivičnog dela.

Inače, poslednjih dana sporadično se pojavljuju objave u Fejsbuk grupama o otmicama dece. Poslednja u nizu je da su nepoznati stranci pokušali da otmu dete u Futogu, te da su u Veterniku uhapšeni strani državljani sa dečjim pasošima.

Kako je preneo NS Uživo, policija je dobila poziv da je sumnjiv automobil viđen blizu škole, ali nema dokaza da je pokušana bilo kakva otmica ili neko drugo krivično delo. Odmah su izašli na lice mesta i počeli da kontrolišu sumnjiva vozila. Pregledom je ustanovljeno da putnici u dva automobila mađarskih i rumunskih oznaka, nemaju dokumenta za boravak u Srbiji. Daljim pregledom kola pronađena su i tri dečja pasoša koja pripadaju deci jednog od putnika, te stvari koje su oni prodavali na pijaci. Oni su privedeni u stanicu i napisane su ima kazne i prijave zbog neposedovanja dokumenata.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?